maandag 24 december 2012

'X-Mas shopping' in Londen

Omdat we niet wilden geloven dat de wereld op 21-12-2012 zou vergaan hadden mijn dochter en ik een 'X-Mas shopping trip' naar Londen gepland op 22 en 23 december. En dat als kado van vaders voor dochter's 16de verjaardag, welke overigens al meer dan een jaar geleden heeft plaatsgevonden. Wat een belevenis en wat kan retail dan toch een indrukwekkend fenomeen zijn.

Overweldigend die kerstverlichting in Oxford Street. Volgens mij betaald door Marmite, want als Marmite liefhebber kon je op de foto en verscheen je megagroot met je gezicht in een kertsmannen outfit als eye catcher boven Oxford Street. Wat een beleving! En die limousines, Maybachs en Rolls Royses met vooral Arabieren en Russen die hun chauffeurs zich een breuk laten tillen om al die volle tassen van het X-Mas shoppen in te laden. De visboer (zijn titel luidt waarschijnlijk wat eerbiediger) van Harrods kwam de verse vis en kaviaar hoogst persoonlijk naar de limo van die gesluierde dame brengen. Wat een service!

Harrods heeft deze dagen een Disney afdeling ingericht van maar liefst 2.000 m2. Met een prinsessenjurk ontworpen door Versace in de etalge op de hoek. En een pet afdeling met een in diamanten belegd halsbandje voor de poes en een heus ledikant met gouden brocaat omzoomd, waar de verwende kater van die olie sheikh zich luxueus op kan vleien.


Ketensamenwerking viert hoogtij in London. De vele concessions en conseignment shops van de merken in niet alleen Harrod's maar ook Debenhams, John Lewis, Selfridges en House of Fraser maken het shoppen tot een ware beleving. Zo ook de kleurrijke cupcakes van Lola's als concession in Topshop. Wat een feest voor het oog, maar ook voor de tong. Geweldig toch.

Overnacht bij familie 100km buiten Londen 'on the country side' om even bij te komen en de volgende dag (zondag) gewoon met de auto het centrum van Londen in. Parkeren voor een dagtarief van slechts 8 Pond (Shephards Bush), zodat we meer geld over hielden voor het shoppen. En einde dag dwars door het centrum langs Buckingham Palace, de verlichte Big Ben, London Eye en tot twee maal toe over de onwaarschijnlijk mooi verlichte Tower Bridge over de Thames.

Moe en voldaan door naar Folkstone waar we de trein voor de tunnel net misten, maar alsnog een half uurtje later de trein op konden rijden. Al met al een onvergetelijke trip met een oh zo mooie retail ervaring. Daar kunnen we nog heel wat van opsteken.

Rest mij u langs dit laatste blog van het jaar een heel prettige kerst toe te wensen en ook en vooral alvast een heel fijn en succesvol 2013. Dat we gezond mogen blijven en nog meer gaan samenwerken in de keten. Berden, Bastiaansen Modestad Bavel, Buur Fashion (Yest en X-Two), Sarto Fashion (Another Woman, Poools, RS Sports & Roberto Sarto), State of Art, Van Dijk Waalwijk en Jeans Centre hebben daartoe in ieder geval al goede voornemens want zij zijn recent contracten aangegaan met ons om in 2013 extra gas te geven op ketensamenwerking in fashion. Happy 2013!

1 opmerking:

  1. In 2013 een ding is bevestigd en dat is mensen gaan nu traditionele winkels te verlaten en gaat voor e-winkels ...

    BeantwoordenVerwijderen